Formule 1

Jeffrey Herlings baalt van vergelijking met Max Verstappen: "Ik ben verder dan Max"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 september 2017 17:29 • Print artikel

Door de populariteit van Max Verstappen in de Formule 1 wordt heel veel talent wat deelneemt aan autoracerij en motorsport al snel vergeleken met de snelle Limburger. Dit overkomt ook drievoudig wereldkampioen Motorcross Jeffrey Herlings. De Brabander baalt hier wel van, en is niet helemaal blij dat door de Verstappen-mania een groot aantal andere mechanische sporten in de schaduw komen te staan.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Wat hij doet is natuurlijk absurd, super goed", zei Herlings tegen de NOS. "Maar ik vind het jammer dat andere sporten daaronder moeten lijden. Ik doe deze sport op het hoogste niveau en krijg daar relatief weinig aandacht voor. Maar goed, dan had ik maar een andere sport moeten gaan doen. Max heeft pas één wedstrijd gewonnen. Zelfs als ik dit jaar tweede wordt in de eindstand van het wereldkampioenschap ben ik verder dan Max ooit gekomen is. Max is natuurlijk een supercoureur, maar heeft nog geen titels behaald. Ik ben inmiddels al drie keer wereldkampioen."

Zaterdag 9 en zondag 10 september vindt op het TT Circuit Assen de Motocross Grand Prix van Nederland plaats; een officiële ronde in het FIM MXGP Wereldkampioenschap Motorcross waar Herlings zijn 66ste overwinning in een GP kan opeisen.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS