Formule 1

Jean Todt denkt dat de topteams in de Formule 1 te betrouwbaar zijn: "Ik blijf blij mijn stelling"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 december 2017 10:12 • Print artikel

FIA-president Jean Todt denkt dat de Formule 1-topteams te betrouwbaar zijn. Dit is volgens de Fransman een direct gevolg van het hoge uitgavenpatroon van deze equipes. Het was Mercedes die dit jaar weer het beste was met een auto die zowel effectief als betrouwbaar is.

Formule 1 2017 McLaren-Honda


“Zelfs al was de Mercedes niet altijd de snelste, Lewis scoorde punten in twintig van de twintig Grands Prix”, zegt Todt tegen F1i. Aan de andere kant is het zo dat het titelgevecht juist beslist werd door betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari. De FIA-president is het er echter niet mee eens.

“Ferrari maakte ook indruk op me”, zegt de voormalig teambaas van de Scuderia. “Ik blijf blij mijn stelling: Ferrari en Mercedes waren te betrouwbaar. Dat kost geld. Test, simulatoren het is allemaal te veel. We hebben dat niet allemaal nodig voor een goede sport. Integendeel.”

Ook is hij niet blij met de nieuwe ontwikkelingen. “De huidige motoren zijn te duur, te gecompliceerd, te stil”, geeft de Fransman ruiterlijk toe. “Maar we kunnen er op bouwen. We praten op dit moment met de fabrikanten, over een evolutie van de huidige motoren. Het proces is nog niet afgerond.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS