Formule 1

Jean Alesi: "Ik dacht aan Senna. Hoe hard hij werkte om het te laten gebeuren en toen stierf hij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 januari 2017 19:42

Nico Rosberg kondigde direct na het binnenhalen van de wereldtitel Formule 1 zijn afscheid uit de sport aan. Het pensioen kwam als een schok binnen en Mercedes-directeur Niki Lauda was woedend dat zijn pupil het team uit Brackley in de steek liet. Ook voormalig F1-coureur Jean Alesi was in schok na de aankondiging, maar kan het vertrek van de Duitser wel begrijpen.

Nico Rosberg F1 kampioen 2016

“Om te beginnen dacht ik hetzelfde als Lauda. Ik was verrast en boos” vertelde de Fransman aan La Gazzetto dello Sport. “Ik begreep de logica niet van het aankondigen van je pensioen in dezelfde week als dat je je titel hebt gewonnen. Maar toen dacht ik er wat meer over na en dacht ik aan Senna. Hoe hij zei dat hij voor niets voor Williams reed en hoe hard hij werkte om het te laten gebeuren en toen stierf hij. Misschien voelde Nico het niet meer om te racen.”



Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS