Formule 1

Italiaanse justitie wil voormalig Benneton F1-teambaas Flavio Briatore achter de tralies

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 09:13 • Print artikel

Voormalig Formule 1-teambaas en manager van Fernando Alonso, Flavio Briatore is in Italië tot 18 maanden celstraf veroordeeld vanwege het ontduiken van belasting met zijn mega-jacht 'Force Blue'. Het jacht van Briaatore is in 2010 in beslag genomen door de Italiaanse belastingautoriteiten.

Flavio Briatore Bernie Ecclestone

De flamboyante oud-teambaas zag de straf wel met 23 maanden verminderd worden, ondanks dat de officier van justitie vier jaar eiste. De Italiaanse justitie ontdekte een plan, waardoor het schip geregistreerd stond op de Maagdeneilanden, maar exclusief door Briatore zelf werd gebruikt. De Italiaan claimt echter het schip niet te bezitten, maar dat hij dit huurde van zijn moederbedrijf.

Als begunstige van een off-shore entiteit op de Maagdeneilanden, is Briatore in feite de eigenaar van de 'Force Blue' en is daarom verantwoordelijk voor de betaling van de BTW, welke geschat wordt op 3,6 miljoen euro en belasting op brandstof die tussen 2006 en 2010 rond de 800.00 euro lag. Daarnaast werd Briatore schuldig geacht aan het vervalsen van facturen. De Italiaanse advocaat van de voormalig teambaas wil in hoger beroep gaan. "We hebben kennis genomen van de beslissing van de rechter en gaan in beroep bij het hoger gerechtshof. We hebben er vertrouwen in dat de heer Briatore onschuldig is", zo reageerden de advocaten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS