Formule 1

Is er een verschil bij Red Bull tussen twee (Max) en zes (Daniel) jaar ervaring?

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2018 15:09 • Print artikel

Max Verstappen zat in zijn tweede jaar in de autosport al een volledig seizoen in de Formule 1. Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo had daar een flinke reis voor nodig. De Australiër doorliep de Formule Ford, Formule BMW, Formule Renault, Formule 3 en de Formule Renault 3.5l. Maakt die lengte van de reis een verschil uit in de Formule 1?

Formule 1 2018 Max Verstappen


"Hij had veel ervaring in de Formule 1 en is nu al wat gesetteld," zei de Nederlander over zijn teamgenoot tegen het Amerikaanse Motorsport. "Ook in het racen in zijn algemeenheid was hij al behoorlijk gearriveerd, vanwege alles wat hij deed voordat hij in de Formule 1 kwam. In het begin was het wat lastig, omdat hij al veel ervaring had. Maar wat betreft snelheid zaten we altijd dicht bij elkaar, vooral in de races. En eigenlijk is dat alleen maar beter geworden in vergelijking met hem."

Daniel Ricciardo is alleen maar te spreken over het feit dat ze samen een team bij Red Bull vormen. Volgens de coureur zoeken ze meer de limiet op, omdat ze elkaar niet gemakkelijk kunnen verslaan. Daarbij haalt de Australiër het voorbeeld van Nico Hulkenberg aan, die nu Carlos Sainz aan zijn zijde krijgt. "Het is interessant met die Hulkenberg-situatie, met Carlos, hoe hij zich aanpast," zei de Red Bull-coureur. "Ik weet zeker dat hij Nico gaat pushen. Nico had misschien het gevoel dat hij op zijn hoogst haalbare niveau reed, maar ik denk dat hij nu nog wat meer gestimuleerd gaat worden door Carlos om zijn grenzen te verleggen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS