Formule 1

Inhalen van top 2 was misschien mogelijk geweest voor Daniel Ricciardo maar dan...: "Start kon beter"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 oktober 2017 16:10 • Print artikel

SUZUKA - Het podium was een groot verlangen voor Daniel Ricciardo die niet geheel tevreden was met zijn start in Japan. Op het circuit van Suzuka viel de Australische teamgenoot van Max Verstappen zelfs een positie terug. De over het algemeen vrolijke Ricciardo was best kritisch over het begin van de race waar volgens hem de eerste honderd meter veel beter konden.

Formule 1 2017 Daniel Ricciardo


Uit het antwoord op de vraag van Jack Plooij voor de camera van Ziggo Sport was duidelijk te zien dat Ricciardo blij was met het podium. "Yess", jubelde hij. "Ik kwam hier met die intentie een podiumplaats te pakken en die heb ik nu. Ik ben blij, maar niet al te blij met de eerste honderd meters. De start was niet goed. Je weet maar nooit of het de coureur of de versnelling is. Of je iets te vroeg op het gas ging."

Ricciardo had een moment in de race waar een onverwachte uitdaging dichtbij kwam, in de vorm van Lance Stroll. Zichtbaar opgetogen over dat feit en de mooie gevechten met onder andere Bottas en Ocon is duidelijk dat de Red Bull-coureur de start snel achter zich liet. "Stroll kwam dichtbij. Dat was interessant. Bottas kwam ook dichtbij tegen het einde. Maar op dit circuit is het lastig inhalen, je lijn te houden en geen fouten te maken. Zelfs al had ik Max en Lewis Hamilton ingehaald, ervoorbij gaan is een ander verhaal. Toen ik eenmaal op P3 lag, was mijn intentie om die plek vast te houden en op het podium te finishen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS