Formule 1

INDY 500: De tijd raakt op voor Fernando Alonso: "Meest verschrikkelijke ronden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 08:59 • Print artikel

Fernando Alonso heeft er inmiddels vier dagen opzitten met de testdagen voor de Indy 500. Met de laatste dag op vrijdag en wederom een vierde positie qua snelheid gaat de coureur zich tijdens deze laatste dag richten op de kwalificatie. De afgelopen dagen richtte de McLaren F1-coureur zich met name op de set-up van de auto voor de race en het rijden in de drukte. Nu wil de Spanjaard meer werken aan het simuleren van een kwalificatie op zaterdag en zondag.

Fernando Alonso


“De auto voelde vanaf het begin behoorlijk goed, maar we verbeterden het gedurende de dag, dus ben ik behoorlijk blij”, vertelde de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 aan het Engelse Autosport.com. “We werken nog steeds veel aan de raceomstandigheden, naar buiten gaan met de mannen om te rijden in verkeer. Daarna concentreren we ons op het alleen rijden en de kwalificatie, maar de race heeft de prioriteit.” Op vrijdag gaat de bandenspanning omhoog naar kwalificatie niveau. De banden gaan dan van 1,3 bar naar 1,4 bar.

“Gil de Ferran, mijn coach, vertelde me dat die vier ronden in de kwalificatie de meest verschrikkelijke ronden zijn die je ooit zult hebben gedaan, omdat de auto zo enorm op de limiet zit”, legde Alonso uit. “Maar ik ga het voor het eerst meemaken op de ‘Fast Friday’ en dan gaan we het zaterdag wel zien.” Voor de kwalificatie moet de Spanjaard dus vertrouwen op de mensen om zich heen, want de focus blijft vooral op de race liggen.

“We concentreren ons nog steeds op de racesituatie”, aldus de McLaren-coureur. “Vrijdag gaan ze me helpen te begrijpen wat ik nodig heb om snel te zijn, want snelheid is de sleutel in de kwalificatie.” De coureur voegt toe dat hij nog steeds lol heeft in zijn voorbereiding op de Indy 500, maar ook nog veel te leren heeft. “Wanneer je de mannen hier ontmoet, leer je altijd van wat ze doen, welke andere technieken ze gebruiken”, aldus de Spanjaard. “Elke dag is interessant en anders. Helaas loopt de vrije training langzaam op zijn einde. Ik mis nog steeds de ervaring van heel veel ronden te hebben gereden, maar we proberen er vrijdag het beste van te maken met het extra vermogen dat we hebben en daarvan te leren. We beginnen morgen weer op nul.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS