Formule 1

In het spoor van Ron Dennis verlaten nog meer teamleden McLaren F1

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 februari 2017 13:21

In het spoor van Ron Dennis verlaten nog meer teamleden McLaren F1. Eerder deze week werd bekend dat Jos Capito McLaren verlaat. Nu gaat teammanager Dave Redding weg bij Mclaren-Honda om zich te voegen bij rivaal Williams Martini Racing. Redding, die de laatste zeventien seizoenen bij McLaren doorbracht, wordt vervangen door Paul James.

Formule 1 2017 McLaren Honda


"We kunnen bevestigen dat David Redding McLaren Racing verlaat," zei een woordvoerder van McLaren tegen Motorsport. "Hij wordt vervangen door Paul James, die ook teammanager zal worden, met een focus op de operationele en leidinggevende natuur van de functie." Hoofd operaties, Andrea Stella, zal een aantal van de sportieve verantwoordelijkheden overnemen en het contact met de FIA. Kari Lammenranta zal Paul vervangen.

Redding kwam bij McLaren in 1995 als eerste monteur, zeven jaar eerder kwam hij de F1 binnen bij het team van Benetton. Na twee seizoen bij het team uit Woking, vertrok hij om Steward grand Prix op te zetten, maar kwam terug naar McLaren in 2000. Daar kwam Redding bij de afdeling engineering, voordat hij de rol van assistent race engineer kreeg naast Phil Prew. Redding richtte zijn aandacht maar operationele aspecten in 2009.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS