Formule 1

"In de Formule 1 staat een gewicht van 10 kilo gelijk aan grofweg 0,3 seconden tijdverlies"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 december 2017 06:11 • Print artikel

De verwachting is dat de Formule 1-auto’s in 2018 meer dan twee seconden sneller zijn, dan dit jaar het geval was. Dat is de voorspelling die Pirelli aan de teams heeft gedaan. De technische regels die dit jaar zijn ingevoerd, hadden ook ten doel om de bolides sneller te maken en komend seizoen zullen ze dus nog sneller zijn.

Formule 1 2017 Pirelli


“Aan het begin van volgend jaar moeten ze bijna één seconde sneller zijn dan de auto's van dit jaar”, aldus Pirellis F1-racemanager Mario Isolo. “En gedurende het jaar, de normale ontwikkeling in ogenschouw nemende, 1 tot 1,5 seconden. Dus aan het einde van volgend jaar moeten we bijna 2 seconden per ronde sneller zijn.”

“Als we de banden zachter maken, worden de auto's sneller worden. Maar we moeten rekening houden met het extra gewicht van de Halo. Het gaat om drie tot vier tienden van een seconde vanwege het gewicht van die Halo en de gevolgen ervan voor de aerodynamica.” Het minimumgewicht van de auto’s is voor 2018 verhoogd door de FIA, vanwege de Halo. De teams verwachten dat de Halo zelfs 14 kilo extra gewicht oplevert. In de Formule 1 staat een gewicht van 10 kilo gelijk aan grofweg 0,3 seconden tijdverlies."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS