Formule 1

"Ik vind niet dat Renault F1 weg mag komen met het excuus: sorry, we hebben alleen nog maar oude onderdelen over"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2017 07:05 • Print artikel

Op het circuit van Interlagos deelde Max Verstappen in de malaise van Renault. Opnieuw bleken de Renault-krachtbronnen onbetrouwbaar en moesten ze het afleggen tegen Mercedes en Ferrari. Ook Verstappen kreeg een teruggeschroefde motor, omdat er, zo blijkt niet veel onderdelen meer voorradig zijn. Robert Doornbos, commentator/TV-analist bij Ziggo Sport vindt dat Renault Sport hier niet mee weg kan komen.

Max Verstappen

"Max voorspelde al dat het een eenzame race voor hem zou worden en dat gevoel bleek te kloppen. Dat komt grotendeels door Renault natuurlijk. Renault heeft op dit moment de zaakjes niet voor elkaar", liet Doornbos optekenen in zijn column op Ziggo Sport. "Ik vind niet dat ze weg mogen komen met het excuus: sorry, we hebben alleen nog maar oude onderdelen over, dus we schroeven de motoren even terug. Dat kan gewoon niet tegenover klanten die tientallen miljoenen betalen voor die motoren."

Max is door het verlies in motorvermogen gewoon kansloos. Hij gaat dan overcompenseren met de setup, minder downforce, in de hoop iets van een aansluiting te kunnen vinden met de mannen voor zich. Maar daardoor vraag je te veel van de banden en glijd je alle kanten op. De balans is dan ook zoek. Ik kan me dan heel goed voorstellen dat het een frustrerend weekend was voor iedereen bij Red Bull. Enig lichtpuntje is dan nog wél dat Max de snelste ronde rijdt!"


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS