Formule 1

"Ik heb niets tegen Carmen Jorda, ik gaf alleen maar aan dat..."

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 6 augustus 2015 09:42

Carmen Jorda is waarschijnlijk de knapste verschijning in de paddock. Daarom denken veel mensen ook dat de Spaanse alleen bij Lotus zit door haar knappe verschijning. Onlangs kreeg ze daar veel kritiek over van Michele Mouton, voorzitster van de commissie voor vrouwen in de autosport bij FIA. Mouton komt nu wat terug op haar eerdere uitspraken.


Mouton: "Wat mij betreft is er geen sprake van controverse. Ik heb alleen gezegd dat ik vind dat coureurs in de Formule 1 geselecteerd dienen te worden op basis van resultaten. Ik weet niet exact in welke bewoordingen ik dat gedaan heb, ik heb volgens mij een aantal namen laten vallen van vrouwen die ik meer geschikt acht voor de Formule 1."

"Maar ik heb niets tegen Carmen Jorda. Ik wens haar niets dan goeds toe. Einde verhaal, wat mij betreft. Geen controverse. Als je me vraagt wie in de Formule 1 thuis hoort, dan denk ik dat er anderen zijn die daar op sportieve gronden meer recht op hebben. Dat is alles. Ik heb niks tegen haar, ik denk dat de pers mijn woorden uit hun verband hebben getrokken. Meer niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS