Formule 1

Hyundai over de Formule 1: "Er zijn interessantere manieren om geld te verbranden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 juni 2017 05:27 • Print artikel

De kans dat een van de meest ambitieuze autofabrikanten ter wereld, Hyundai, toetreed tot de Formule 1 is op dit moment nihil. De F1 wordt gezien als het toppunt van de autosport, maar is volgens Hyundai een geweldige manier om geld te verliezen. Door het faillissement van Manor in 2016 staan er dit seizoen nog maar twintig auto's op de grid. Bij een vergadering over de motoren in de F1 was Audi ook aanwezig om te kijken of er potentieel is om toe te treden tot de sport, Hyundai heeft die plannen dus niet.

Formule 1 2017 Hyundai


Op een mediaevenement zei Hyundai baas Albert Biermann: "Formule 1 is net als geld verbranden. Er zijn interessantere manieren om geld te verbranden". Top F1-teams als Mercedes AMG Petronas, Scuderia Ferrari en Red Bull Racing spenderen ieder jaar honderden miljoenen dollars aan de sport. Het kan een fantastische marketingtool zijn, het is de voornaamste marketing van Ferrari en Mercedes AMG heeft er als merknaam een enorme boost gekregen. Maar het kan ook tegenwerken, kijk maar naar Honda. De Japanse fabrikant pompt honderden miljoenen dollars in de F1 als motorenleverancier en heeft vervolgens slechte resultaten, zware kritiek en betrouwbaarheidsproblemen.

Hyundai die op dit moment in het proces zitten met de groei van hun N submerk, zien wel een toekomst in het Touring Car Racing championship. "Het is essentieel om die link te hebben met de hoog emotionele raceomgeving", zei Biermann. "Dat is waarom we het TCR project hebben geïnitieerd. TCR ontwikkelde mooi in een globaal raceplatform en dit is exact wat we nodig hebben, daar moeten we een raceauto in hebben".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS