Formule 1

Hypersoft-band maakt zijn debuut in Grand Prix van Monaco: “Rondetijd gaat eraan”

Uitgegeven door Bart • 30 maart 2018 13:57

De nieuwe zachtste Pirelli-band, de hypersoft, wordt voor het eerst ingezet tijdens de Grand Prix van Monaco. Volgens Pirelli’s Mario Isola zullen de rondetijden drastisch naar beneden gaan. Tijdens het weekend in mei hebben de teams de beschikking over de hypersofts, de ultrasofts en de supersofts. Eén set van de hypersofts moet bewaard worden voor de kwalificatietraining, terwijl een set supersofts en een set ultrasoft bewaard moeten blijven voor de race. Teams zijn voor de trainingen vrij om uit de overige tien sets banden te kiezen.

Pirelli Hypersoft


“In Monaco gaat het vooral om mechanische grip”, zegt Isola op de officiële website van de Formule 1. “De zachtere band geeft je daarbij een groot voordeel voor de rondetijd. Ik denk dat er 0,7 tot 0,8 seconde sneller gereden gaat worden dan vorig jaar. Ik ga er vanuit dat de snelste rondetijd eraan gaat.” Kimi Raikkonen pakte vorig jaar de pole in een tijd van 1:12.178.

Mercedes en Haas testten in Barcelona als enige niet met de hypersofts, maar dat hoeft volgens Isola het verschil niet te maken. “Monaco is een uniek circuit. Ieder team moet zelf uitvinden hoe de hypersofts presteren op het circuit in Monaco. Het is lastig om data van het ene circuit mee te nemen naar het andere.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS