Formule 1

Huwelijk Max Verstappen en Red Bull op de tocht? "Ik weet niet wat ik moet zeggen! Dit houd ik niet langer meer vol!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2017 07:30

Het had een volksfeest moeten worden, maar al vroeg in de beginfase van de race eindigde de Grand Prix van België voor Max Verstappen in een drama. Onder toeziend oog van 80.000 Nederlandse fans viel Max uit met technische problemen uit. Verstappen had zich aanvankelijk nog op de vijfde plaats genesteld, waarna hij kon aanhaken bij de vierde man Kimi Raikkonen. In de achtste ronde gaf de motor van de Red Bull Racing RB13 echter de geest en moest de Nederlander op Kemmel Straight zijn auto tot groot ongeloof van alles wat oranje was naast de baan parkeren. Lewis Hamilton won de race, op de voet gevolgd door Sebastian Vettel, terwijl Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo als derde werd afgevlagd.

Max Verstappen uitval Spa Formule 1

Onder prima omstandigheden werd de race op gang geschiten op het volgepakte circuit van Spa-Francorchamps van start. Verstappen kwam goed weg van zijn plek en ging zij aan zij met Ricciardo de eerste bocht in. Ondanks dat de Australiër op Kemmel Straight in zijn slipstream zat, handhaafde Verstappen zich de vijfde plek. In de achtste ronde vond het doemscenario plaats. De RB13 verloor ineens vermogen en Verstappen moest zijn auto bij Kemmel Straight stilzetten. Gedesillusioneerd stapte Max uit. De gele vlaggen als gevolg van het stilvallen van Verstappen werden compleet over het hoofd gezien door Raikkonen, die daarvoor een tien seconden stop & go penalty ontving. Maar voor Verstappen zijn de druiven zuur, erg zuur.

“Het is een drama. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de fans die een duur ticket kopen om hier te kijken en dan val je na acht ronden al uit", zei een onthutste Max Verstappen. "Dat mag gewoon niet gebeuren bij een topteam. Je kan wel zeggen 'ik heb geen geluk', maar dit is geen geluk meer, dit is gewoon slecht. Ik had gewoon geen vermogen meer. Dan probeer je nog wat dingen te veranderen op het rechte stuk, maar het had geen effect. Waarschijnlijk was het iets met de motor.”

“Wat we moeten doen, is zorgen dat dit niet meer gebeurt, want dit mag gewoon niet bij een topteam. Hierna gaan we naar Monza, maar daar zal het ook niet veel worden. Ik weet niet wat ik moet zeggen.” Hoe lang hou je dit nog vol? “Dat weet ik niet. Niet lang, dat zeker niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS