Formule 1

Huidige F1-bolides moeilijker om te rijden: "Veel vermogen, alleen.."

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 7 januari 2015 10:39

Force India F1-coureur Nico Hulkenbeg is van mening dat de huidige Formule 1 bolides een stuk lastiger te besturen zijn dan de bolides van voor 2014. Nieuwe regels voor 2014 hebben gezorgd voor een afname aan neerwaartse druk, vooral aan de achterkant van de bolides. Ook de introductie van de nieuwe V6 1.6 Turbomotoren hebben gezorgd voor een toename aan het aantal pk's te opzichte van de oude V8 2.4-liter motoren.


"Het was uitdagend", aldus de Duitser op de vraag of hij moeite had zijn rijstijl aan te passen. "Het is moeilijker want je kunt niet meer zo hard pushen. Met de neerwaartse druk uit 2013 kon je gemakkelijk pushen en als je teveel gaf was er nog een veiligheidsmarge die je redde. Als je nu iets teveel geeft, is het gemakkelijk teveel te corrigeren en de hele ronde te verliezen, hoewel dat misschien ook wel een beetje karakteristiek was voor onze bolide."

Hoewel er veel kritiek was op de nieuwe motoren zegt 'The Hulk' dat het alleen het gebrek aan geluid is in vergelijking met de oude motoren wat hem teleur stelt.

"De motoren zijn goed en de Mercedes-motor was geweldig. Ze beschikken over veel vermogen. Het is alleen lastig al het vermogen te gebruiken met het verlies aan neerwaartse druk. Wat ik persoonlijk mis is de herrie en het geluid, maar verder beschikken de motoren over meer vermogen dan degene die we hadden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS