Formule 1

Hugo Boss verlaat de F1 en gaat naar de Formule E: "Natuurlijk is Formule 1 de topklasse, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 09:29 • Print artikel

Eerder kondigde Mercedes haar vertrekt uit de DTM aan en Porsche uit het FIA World Endurance Championship voor een toekomst in de Formule E. Sponsors beginnen de elektrische klasse nu ook te vinden, want Hugo Boss was jarenlang de sponsor van McLaren en sinds 2015 kleedde het Duitse merk de coureurs van Mercedes. Het fashionmerk laat nu weten te stoppen met de Formule 1 en naar de FE te gaan.

“Natuurlijk is Formule 1 de topklasse van de motorsport, maar Formule E is meer innovatief en duurzamer”, verklaarde CEO van Hugo Boss, Mark Langer tegen het Duitse Focus. “De motoren, de races in grote steden, dat is iets waar jong publiek van houdt, wat nieuwe kansen biedt.”

Volgens Langer speelde de sponsoringskosten geen rol bij het besluit van het kledingmerk. “Na jaren in de Formule 1, echt sinds Jochen Mass in de jaren zeventig, hebben we gedacht aan wat het volgende ging zijn”, aldus de manager.Alleen vandaag nog! Vergeet je lot niet trekking van de Staatsloterij. Koop nu je staatslot online: kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS