Formule 1

Horner wil niet denken aan Mercedes: "Niet nog drie jaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 maart 2017 18:35 • Print artikel

Red Bull Racing teambaas Christian Horner denkt dat een vervolg van de dominantie die Mercedes AMG Petronas de afgelopen drie jaar liet zien, slecht is voor de sport. Zijn vertrouwen ligt bij de nieuwe eigenaren van de F1, Liberty Media, die dit niet zullen laten gebeuren. Met de introductie van het V6 turbo hybride-tijdperk is het Duitse team oppermachtig en onaantastbaar. Mercedes lijkt een klasse apart, haar rivalen proberen alles om dichterbij de zilverpijlen te komen.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


In een interview met The Guardian zei Horner dat de sport dringend toe is aan verandering en aan competitief racen. "Het is ronduit onaangenaam om nog over drie van zulke jaren mee te moeten maken," zei Horner. "De nieuwe eigenaren van de F1 weten hoe ze een goede show moeten maken en een goede en gezonde competitie. Dat kan uiteraard niet kunstmatig gedaan worden. Het zou mij verbazen als ze zo'n totale dominantie toestaan, zoals in de afgelopen drie jaar het geval was."

Red Bull is geen vreemde als het gaat om domineren. Met Sebastian Vettel won het team tussen 2010 en 2013 de wereldtitel bij zowel de coureurs en constructeurs, de autoriteit van het team werd regelmatig aan de kaak gesteld. Het probleem waar de Formule 1 mee kampt is het verzwakken van Mercedes zonder kunstmatige ingrepen of trucks.
Horner denkt dat de teams, in het bijzonder Red Bull, gewoon harder moeten werken. Als Mercedes weer zou domineren is het slecht voor de sport. Hoe je dit moet gaan pareren weet ik niet. Het is verkeerd iemand kunstmatig af te remmen. We moeten gewoon harder werken om hun onder druk te zetten," besluit Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS