Formule 1

"Hopen dat McLaren nieuwe energie voelt met de Renault F1-motoren"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 10:48 • Print artikel

Formule 1-directeur Chase Carey houdt in 2018 zijn vingers gekruist voor Fernando Alonso. De McLaren-coureur had de afgelopen drie jaar veel last van de onbetrouwbare Honda-motor, maar hoopt nu met de klantenmotor van Renault de weg naar boven weer te vinden. "We hopen dat ze nieuwe energie vinden met de Renault-motor" zei Carey tegen Corriere della Sera. "Alonso is een coureur die we allemaal aanbidden en volgen. Vorig jaar was zwaar toen hij in Rusland er al tijdens de opwarmronde uit lag."

Fernando Alonso


Carey zegt ook dat hij het Ferrari-team steunt, ondanks dat ze op dit moment in gevecht liggen met de Italianen. De Scuderia dreigt de F1 te verlaten wanneer de motoren veranderen volgens het voorstel van Liberty Media. "Ferrari heeft een unieke belangrijkheid en is een legende, maar moet als ieder ander team behandeld worden", zegt de Amerikaan.

"We willen dat ze onderdeel blijven van de Formule 1. We willen de sport ten goede veranderen, geen teams veranderen. Overeenkomsten kunnen bereikt worden, maar het belangrijkste doel is niet onderhandelbaar. De belangen van de fans komen als eerste. We moeten de show op de baan verbeteren. De aerodynamica helpt niet en er is mij verteld dat dat het probleem op sommige banen is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS