Formule 1

Hoop gevestigd op tweede team Honda: "F1 is een gecompliceerde wereld"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 20 januari 2015 21:41

De Belgische McLaren F1-junior Stoffel Vandoorne erkent dat zijn beste kans om een Formule 1 racezitje te bemachtigen weleens in de handen van Honda zou kunnen liggen en hun beslissing om al dan niet een tweede team te gaan voorzien van motoren. Honda zal dit seizoen terugkeren in de Formule als motorleverancier van McLaren, waarvoor Vandoorne testcoureur is naast zijn GP2-werk. De Belg is één van de twee testcoureurs voor het team uit Woking met de Deen Magnussen naast zich. Vandoorne hoopt echter dat een succesvol jaar in de GP2 hem bij McLaren voor Magnussen zal manoeuvreren waardoor hij vooraan staat als er besloten gaat worden over de coureurs voor 2016.

Gevraagd naar de rol van testcoureur die Magnussen na zijn debuutseizoen noodgedwongen op zich moest nemen antwoordde Vandoorne in een Belgische krant: "Het verandert niet veel voor me. Ik denk dat ik net zoveel tijd in de simulator zal doorbrengen als nodig is om het F1-team te helpen, waarbij ik erg betrokken blijf. Verder zou ik zeggen dat het Magnussen is die een stap terug doet als derde coureur. Wie weet, dit zou weleens een kans voor me kunnen zijn want iedereen weet dat als je een jaar niet rijd je bepaalde scherpte verliest. En als ik de GP2 titel win heb ik het momentum."

Vandoorne erkent echter dat zelfs dat niet genoeg zou kunnen zijn om een racestoeltje zeker te stellen in 2016, vooral als Fernando Alonso en Jenson Button willen blijven. Daardoor zou het voor hem gunstig kunnen zijn als Honda een tweede team zou gaan voorzien van motoren.

"Ik geloof in mezelf maar het is zo moeilijk. De Formule 1 is een erg gecompliceerde wereld. De titel is geen garantie. Slechts één sleutel...maar eentje die zou kunnen werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS