Formule 1

Honda verwacht nog dit jaar Renault voorbij te streven: "Kan dat in de data zien. Ik ga je geen getal vertellen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2017 09:09 • Print artikel

Honda heeft het nog steeds moeilijk in de Formule 1. De motor van het Japanse merk kan qua betrouwbaarheid en prestaties nog niet strijden met de Mercedes, Ferrari en Renault. Toch verwacht motorsportdirecteur van Honda Yusuke Hasegawa dat men nog dit jaar Renault voorbij kan streven.

Formule 1 2017 McLaren-Honda


“Ik denk dat we dezelfde ratio waarmee we de power verhogen kunnen behouden, maar het is lastig om Mercedes en Ferrari bij te halen”, zegt de Japanner tegen het Engelse Autosport. “Ik wil echt voor het einde van het seizoen voorbij aan Renault.” Wanneer hem wordt gevraagd of dat mogelijk is, reageert Hasegawa: “Ja, ik kan dat in de data zien. Ik ga je geen getal vertellen, maar we sluiten het gat.” Recent zijn de motorsportdirecteur nog dat de Hongaarse GP de eerste was zonder betrouwbaarheidsproblemen. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne pakte beiden punten op de Hungaroring.

“De berijdbaarheid was oké, maar de coureurs benadrukken nog steeds dat er een tekort aan vermogen is”, aldus Hasegawa. “Ze hebben veel vertrouwen in de auto, wat goed is. Het is lastig om de top drie uit te dagen.” Honda probeert de ontwikkeling van de auto’s voort te zetten, met een snelle introductie van de vierde specificatie van de motor.

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS