Formule 1

Honda moet F1-motor ontwikkelen, maar weet nog niet hoe

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 4 mei 2015 06:02

De terugkeer van Honda naar de Formule 1 is verre van vlekkeloos verlopen. De Japanners hebben tot nu toe de minste krachtbron van het gehele veld, waardoor McLaren tot nu toe kansloos is geweest om punten te scoren. De Honda-engineers moeten de V6-turbo zo snel mogelijk gaan ontwikkelen. Dat kan doordat Honda nog de mogelijkheid heeft om negen tokens in te zetten. De Japanners hebben echter nog geen enkel idee hoe ze die in gaan zetten.



Dat zegt motorsport chef van Honda Yasuhisa Arai: "We hebben eigenlijk nog geen plan hoe we de tokens in gaan zetten. Natuurlijk gaan we ze inzetten om de motor te ontwikkelen. Maar op dit moment hebben we echter nog geen agenda hoe en wanneer we ze gaan inzetten."

Het is een vreemde uitspraak van Arai, omdat McLaren teambaas Eric Bouillier eerder deze week zei dat Honda een nieuwe motor-spec meeneemt naar Barcelona. Arai: "We hebben een kleine verbetering voor Barcelona inderdaad, maar verwacht daar niet te veel van. We hebben nog veel meer vermogen nodig voordat we op niveau zijn. Misschien kunnen we richting Canada een grote stap zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS