Formule 1

Honda indrukwekkend, wat gebeurt er met Toro Rosso als Red Bull zich meldt? "Geen proefkonijnen"

Uitgegeven door Bart • 9 maart 2018 19:02 • Print artikel

Toro Rosso is de komende drie jaar sowieso het fabrieksteam van Honda. Technisch directeur James Key zegt dat een eventuele overstap van Red Bull van Renault naar het Japanse merk die status niet zal veranderen. "We hebben een aparte deal van wat Red Bull zou kunnen krijgen", zegt Key tegen Racer. "Als Red Bull aansluit, kan dat alleen maar voordelen voor ons hebben."

Pierre Gasly


Het is voor het eerst dat Toro Rosso deze status in de Formule 1 heeft. Key wil alles uit de samenwerking halen, maar ziet ook de voordelen als één van de topteams aansluit. "Op bepaalde gebieden kun je goed samenwerken."

Red Bull heeft van Renault tot mei de tijd gekregen om een beslissing over 2019 te nemen. Het team van Max Verstappen zal de verrichtingen van Toro Rosso met de Honda krachtbron nauwlettend in de gaten houden. "We zijn geen proefkonijnen voor Red Bull", zegt Key. "We wilden graag met Honda in zee. Wat Red Bull komend jaar gaat doen, is de beslissing van Red Bull zelf. Maar het zou alleen maar goed zijn als we dezelfde motorleverancier zouden hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS