Formule 1

Honda in de positieve flow met F1-motor: "Niveau van de prestaties dicht bij Renault"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 17:58 • Print artikel

Volgens het hoofd van het F1-project van Honda Yusuke Hasegawa zit zijn team niet ver meer af van Renault als gekeken wordt naar de betrouwbaarheid van de motor en de prestaties. Het team heeft een lastig 3 jaar achter de rug met McLaren, waar men nimmer op kon tegen Mercedes, Ferrari en Renault. Volgens de Japanner zit men met de 3.5-specificatie die in België werd geďntroduceerd dicht bij de Franse aandrijving.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


“Vanaf het begin van het seizoen zijn we de krachtbron aan het verbeteren” vertelt Hasegawa aan het Engelse Autosport. “Niet allen wat betreft de prestaties, maar ook de betrouwbaarheid. Sinds de introductie van de 3.5-specificatie denk ik dat het niveau van de prestaties dicht bij Renault ligt. Ik kan niet zeggen dat het beter dan Renault is, maar het belangrijkste is dat de betrouwbaarheid veel beter is.” Het hoofd van het F1-project speculeert zelfs dast ze nog niet zo dicht bij hun rivalen gezeten hebben.

“Ja, dat denk ik. We zitten er nog niet dicht genoeg bij, maar het gat is klein in vergelijking met vorig jaar en het eerste jaar” aldus de Japanner. In plaats van een nieuwe motor in 2018, zoals men de afgelopen jaren deed, gaat Honda het komend seizoen met Toro Rosso bij de huidige specificatie blijven. Volgens Hasegawa is dat de juiste weg vooruit.

“Er is geen twijfel dat in het huidige concept, we kiezen voor een soortgelijk concept als Renault, Ferrari en Mercedes” aldus de Japanner. “Er is geen reden dat we niet hetzelfde prestatieniveau kunnen bereiken met het huidige concept.” Ondanks de positieve stappen was het voor McLaren allemaal te laat en koos men voor 2018 voor Renault in plaats van Honda. De enige optie voor de Japanners was vervolgens Toro Rosso.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS