Formule 1

Honda hoopt dat betere resultaten zorgen voor een langere samenwerking met McLaren

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 08:13 • Print artikel

Honda hoopt dat met de betere prestaties van haar F1-motor, ook de relatie tussen McLaren en de motorenfabrikant verbeterd. Al lange tijd gaat het gerucht dat de twee uit elkaar gaan. Echter met de deal tussen Sauber en Honda die niet doorgegaan is, lijkt het belangrijk voor de Japanners om bij het team uit Woking aan boord te blijven.

Formule 1 2017 McLaren-Honad


“We zitten niet bij Sauber, dus voor nu is het enige team waar we op het moment motoren aan leveren is McLaren”, aldus Honda F1-directeur Yusuke Hasegawa tegenvoer het Spaanse AS. Ondertussen gaat wel het gerucht dat de motorenfabrikant met Toro Rosso in zee gaat.

“Ik ga niet reageren op geruchten”, zegt McLaren-teambaas Eric Boullier. “Het is aan honden om te beslissen over een mogelijke klant.” De enige andere optie voor het F1-team is Renault, omdat Mercedes en Ferrari al hebben gezegd geen motoren te willen leveren. Een beslissing in Woking wordt uiterlijk eind september verwacht.

“Ik ben blij dat we in staat om enige resultaten te laten zien”, reageert Hasegawa. “We zagen geen enkel probleem in Hongarije, dus dat was de eerste keer dat ik mee geen zorgen maakte over het finishen van een race. Er is geen twijfel dat we door willen met de samenwerking met McLaren. Ik denk dat met betere prestaties door kunnen gaan met samenwerken.”

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS