Formule 1

Honda geeft toe: Formule 1 een 'ander verhaal' - Franz Tost: "Overstappen naar Honda juiste beslissing"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 06:49 • Print artikel

Honda heeft gezegd dat het aan een 'ander verhaal' in Formule 1 is begonnen. Na drie teleurstellende seizoenen dumpte McLaren Honda eind 2017. De Japanse fabrikant verkaste naar Toro Rosso, wat het begin kan zijn van een nauwere samenwerking met Red Bull Racing voor 2019 en daarna.

Toro Rosso Honda Pierry Gasly


In Bahrein is de kans hierop afgelopen weekeinde toegenomen. Pierre Gasly kwalificeerde zich als zesde en werd vierde in de race - het was Honda's beste resultaat sinds zijn terugkeer naar de F1 in 2015.

De Spaanse krant El Confidencial citeert een verslaggever die aan de nieuwe technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe vroeg of het een opluchting is om niet langer onderworpen te zijn aan de klachten van Fernando Alonso en McLaren. "Dit jaar is het een ander verhaal", antwoordde hij.

Terwijl McLaren-fans zich afvragen of de timing van de scheiding met Honda juist was, twijfelt Toro Rosso-baas Franz Tost niet aan de juistheid van de beslissing met Honda in zee te gaan. "Dit resultaat toont aan dat het we de juist beslissing hebben genomen naar Honda over te stappen", zei hij.

Maar Honda's Tanabe zei dat hij meer wil. "Ik kan het me niet veroorloven om tevreden te zijn met dit resultaat, want er waren drie uitvallers en we hadden een minuut achterstand op de eerste drie", zei hij. "We willen nu niet te positief zijn. We streven ernaar te winnen en de nummer één te zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS