Formule 1

Honda F1-motor zorgde voor problemen, maar... "De auto is geweldig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 februari 2015 05:31

JEREZ - Na twee dagen waarin nauwelijks met de MP4-30 gereden kon worden, lukte het Fernando Alonso om op testdag drie 32 ronden met de nieuwe McLaren te voltooien op het asfalt van Circuito Jerez de la Frontera. Net als op de twee eerdere dagen was het ook op dinsdag de Honda-krachtbron, die voor problemen zorgde.


Alonso lijkt ondanks de tegenslagen positief. Op zijn Twitter schreef hij het volgende: “Een bemoedigende morgen hier bij de test! 32 ronden. We blijven leren over de auto.” En later. “Een grote stap vooruit.”

Ook teambaas Eric Boullier is blij met de resultaten van testdag 3. “Het is een grote opluchting, het is nog steeds niet genoeg maar beter dan niets.” Het lukte Alonso vandaag om tien ronden onafgebroken te rijden. Dit is erg belangrijk volgens Boullier. “Het goede van tien ronden achter elkaar rijden is dat er nu is aangetoond, dat er geen problemen in het design of het concept zitten. De auto is geweldig, hij is erg klein. Honda heeft er samen met McLaren erg hard aan gewerkt om zo’n auto mogelijk te maken. Dankzij hen is het mogelijk dat we motoren met kleinere radiatoren en koelsystemen kunnen gebruiken. Onze auto is erg extreem waardoor het zo’n opluchting is om hem vandaag te zien rijden.” Ook Alonso was volgens Boullier tevreden over de auto. “Fernando zei dat de auto goed reageerde op veranderingen en stabiel aanvoelde.” / Door Marten Veenstra

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS