Formule 1

Honda F1-krachtbron loopt als een trein - baas van Honda: "Focus op pure racesnelheid, maar één probleempje.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2018 08:39 • Print artikel

Het team van Toro Rosso kent tot nu toe een goede Pre-season F1-test op het circuit van Barcelona. Brendon Hartley sloot de dinsdag af met de vijfde tijd, met iets minder dan twee seconde achterstand op Red Bull Racing rijder Daniel Ricciardo. Belangrijker was echter dat de Nieuw-Zeelander 119 rondjes aflegde. Toro Rosso rijdt dit jaar met Honda motoren en tot nu toe lijkt de Japanse krachtbron erg betrouwbaar te zijn.

Toro Rosso Honda

Toyoharu Tanabe van Honda kan dan ook tevreden zijn: “Het was ideaal weer om te testen, met blauwe luchten en warme temperaturen. Brendon Hartley kon tijdens de eerste test niet veel rijden wegens het slechte weer, dus gelukkig kon hij vandaag veel tijd in de auto doorbrengen.”

“We zijn doorgegaan met het programma van gisteren, zowel voor het chassis als voor de krachtbron, en we hebben ons gefocust op pure racesnelheid. Het was een positieve dag, waarop we 119 ronden hebben afgelegd. Er was één klein probleempje, maar het team heeft effectief gehandeld om deze tegenslag meteen te verhelpen.”

“Na zes dagen testen ben ik blij dat Toro Rosso en Honda goed als één team samenwerken. We willen deze lijn doortrekken en hopen de komende twee dagen nog een aantal stappen in de goede richting te zetten.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS