Formule 1

Hoe spaarzaam moet Fernando Alonso omgaan met zijn energie-level? "Ik voelde me slechts 90%"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 mei 2018 09:58

Een week na de Grand Prix van Azerbeidzjan komt Fernando Alonso in actie tijdens de 6 uur van Spa, de eerste wedstrijd van het FIA World Endurance Championship. De Formule 1-coureur rijdt dit jaar een dubbel programma en dat betekent dat hij spaarzaam met zijn energie om moet gaan. Hoe gaat de tweevoudig wereldkampioen F1 dat dit jaar volhouden?

Fernando Alonso


“Ik bespaar elke dag meer energie”, aldus Alonso tegen het Engelse Autosport. “Ik weet dat het telt. Je probeert twee weken vooruit te denken, welke energie je in die twee weken tijd nodig hebt. Het is een korte termijn voorbereiding, het is lange termijn. Ik wil de volgende zondag in Spanje 100% zijn. Ik moet 100% op zondag in Le Mans zijn. Het is zeker een krappe berekening van het trainingsprogramma, hoe je vliegt, hoe je rust, welk vliegtuig je neemt, het eten wat je eet. Je probeert om een gemiddeld niveau van 99% te zitten en niet te piekerig te zijn.”

Een voorbeeld van het reisschema is hoe de coureur reisde na de Grand Prix in Bakoe. “Ik werd wakker en ik plande om naar de gym te gaan en wat training te hebben, ik voelde me slechts 90%, dus deed ik niks”, legt de coureur uit. “Ik bleef wat langer in bed, ik ging weer vroeg slapen. Ik ben zo voorbereid als ik maar kan zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS