Formule 1

Het werkt nog niet bij Mercedes! Waar liggen de knelpunten?: “Ferrari heeft er ook last van”

Uitgegeven door Bart • 20 april 2018 17:17

Het team van Mercedes heeft dit jaar nog niet alles op de rit wat betreft de banden. De temperatuur, de compounds en de verschillende bochten op de circuits hebben invloed op hoe de banden werken. Volgens Mercedes-chef James Vowles is Mercedes niet de enige met het bandenprobleem. “De W09 doet het goed, maar heeft moeite om constant te presteren als we verschillende compounds gebruiken. Ferrari heeft daar ook last van.”

Lewis Hamilton


“De banden hebben dit jaar zeker een grotere impact”, vervolgt Vowles. “De drie topteams – Mercedes, Ferrari en Red Bull – presteren anders op de diverse banden en in andere temperaturen. Ook de wind en de temperatuur hebben invloed op hoe de banden presteren. Ferrari is bij koude en zeer warme omstandigheden sneller dan ons. Maar ieder team zal er mee om moeten gaan.”

Vowles ziet nog meer verschillen tussen de teams op wisselende circuits. “Ferrari had het niet goed voor elkaar in Melbourne. Op de supersofts in Bahrein waren ze snel, maar was de slijtage hoog en op de medium waren ze weer net wat langzamer dan ons.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS