Formule 1

Het weerwoord van Lewis Hamilton waarom hij ontbrak tijdens F1-evenement in London

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juli 2017 21:10 • Print artikel

Lewis Hamilton was afwezig tijdens het evenement F1 LIVE London. De Mercedes-coureur het bezuren en werd uitgejouwd door de Britse autosportfans, waar juist zijn voormalig teamgenoot Nico Rosberg en huidige teamgenoot Valtteri Bottas en Sebastian Vettel werden toegejuicht. In de aanloop naar de Britse Grand Prix kreeg de drievoudig wereldkampioen de kans om zijn afwezigheid te verklaren.

Formula 1 Lewis Hamilton

“Voor mij voelde het als of het een erg intens seizoen was en ik moest me op de beste manier voorbereiden voor dit weekend”, reageerde Hamilton tegen het Engelse Autoweek. “Deze race is voor mij het meest belangrijke ding en dat is het echt.”

“Het is duidelijk dat mensen er meningen over hebben, maar dit is een behoorlijk intensief seizoen. Ik probeer me op de best mogelijke manier voor te bereiden op het gevecht dat voor mij ligt. En iedereen heeft andere manieren om dat te doen.” De Brit was niet in London, maar aanwezig op een feest in Griekenland, in tegenstelling tot 19 van zijn collega’s. Voor de coureur die actief is op social media en er zegt te zijn voor zijn fans, was het een rare gewaarwording dat hij in zijn thuisland niet aanwezig was.

“Ik hou van deze Grand Prix, ik hou van deze race. Ik heb het gevoel dat gisteren, persoonlijk, geen rol speelt in hoe fantastisch dit weekend voor me is”, vervolgt Hamilton. “Elk seizoen in de afgelopen 10 jaar waren ongelooflijk, het is elk jaar groeiende. Er zijn mensen die alles hebben gespaard om naar de Grand Prix te komen. Je hebt in de afgelopen jaren gezien hoeveel ik het waardeer en respecteer en ik probeer me te geven en genieten van het weekend met de fans en dat verandert niet.”

“Ik heb elk afzonderlijk jaar dat ik hier kom, ongelooflijke liefde van de fans gekregen. Ik kijk ernaar uit om hen te zien”, aldus de Brit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS