Formule 1

"Het was zwaar om een jaar buiten de Formule 1 te vallen, toen ik mijn stoeltje aan Fernando Alonso verloor"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 18:08 • Print artikel

Kevin Magnussen voelde ‘negatieve druk’ in zijn beginjaren in de Formule 1, toen hij bij McLaren F1 en Renault reed. Nu hij voor het Haas F1-Team rijdt, heeft hij het gevoel dat hij zijn zelfvertrouwen weer aan het opbouwen is. De Deen debuteerde in 2014 bij McLaren en reed bij zijn debuut naar het podium. In 2015 stond hij echter het grootste deel van het jaar aan de kant, toen Fernando Alonso naar het team kwam.

Haas F1


In 2016 stapte hij over naar Renault en pakte slechts in twee races punten, na een jaar mocht hij wederom vertrekken en verhuisde hij naar Amerikaanse team van Haas F1. Bij deze equipe zegt hij zijn gelukkigste periode in de hoogste klasse van de autosport te hebben. “Ik ben in staat om wat van de druk van de ketel te halen en als Formule 1-coureur te genieten van het racen, genieten van de auto’s en meer te genieten van de races zelf”, zegt Magnussen tegen het het Engelse Autosport. "Ik ben nog steeds gefocust en ik werk hard. Het is nu meer genieten en er is minder negatieve druk. Het is altijd makkelijker als je plezier hebt, dat is zeker. Ik heb hier meer lol. Ik geniet van het werken met deze jongens en ik hou van hoe het team werkt en hoe de mentaliteit binnen het team is.”

"Het was zwaar om in 2015 een jaar buiten de Formule 1 te vallen, toen ik mijn stoeltje bij McLaren aan Fernando verloor”, blikte Magnussen terug. “Om daarna terug te komen, terug te vechten en om overal weer gewend aan te raken, dat duurt enige tijd. Dit jaar voelde ik me meer thuis, dus ik kijk uit naar volgend jaar om het seizoen te starten met een team dat ik ken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS