Formule 1

Het steekt Amerikanen dat Europeanen voorgetrokken worden in de Formule 1: "Erg provinciaals in hun blikveld"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 09:07

Recent zei Haas F1-teambaas Guenther Steiner dat er geen Amerikaanse coureurs klaar zijn voor de Formule 1. Voormalig Indycar-coureur en huidig teambaas Bobby Rahal moet slechts hard lachen om de opmerkingen.

Haas F1

“Denk eens aan Dan Gurney, god hebben zijn ziel, en Mario Andretti en Phil Hill en jongens als Bob Bondurant. Deze jongens hebben allemaal bewezen dat Amerikanen de Formule 1 op een gegeven moment aankunnen. Maar de Europeanen zijn erg provinciaals in hun blikveld.”

Rahal ziet dan ook graag dat zijn zoon Graham Rahal of de regerend IndyCar-kampioen Josef Newgarden in de F1 kunnen bewijzen dat Steiner fout zit. Toch ziet de teambaas dat niet zomaar gebeuren. “Ik denk dat ze het aardig goed doen”, zegt Rahal. “Maar het is daar een erg gesloten gemeenschap.”

Daarmee verwijst de Amerikaan naar de opleidingsklassen zoals de Formule 2 en Formule 3, waar de Formule 1 met name haar coureurs vandaan haalt. Zo komen de coureurs van Haas ook uit de Europese opleidingsschool. “De enige manier waarop ik het kan zien, is als een Amerikaans bedrijf naar de Formule 1 wil gaan en er op staat dat een Amerikaanse coureur rijdt”, legt de teambaas uit. “Tot dan is het min of meer hetzelfde met de Europeanen.”

Overigens is Rahal niet de enige die zijn kanttekening heeft bij de opmerkingen van Steiner. Op twitter regende het ook opmerkingen van Graham Rahal, Conor Daly en Michael Andretti, waar de strekking van Andretti op ‘fout’ en ‘arrogant’ neer kwam. Later legde de Amerikaan uit dat hij het meeste problemen heeft met het feit dat Steiner geen kansen geeft aan de Amerikanen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS