Formule 1

Het rode gevaar! Het gonst van de geruchten: Nieuw Formule 1-team uit China in de maak?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juni 2017 10:49 • Print artikel

Het gonst van de geruchten op de paddock in de Formule 1. Nu gaat het verhaal dat er voor seizoen 2018 van het FIA Formule 1 wereldkampioenschap een Chinees F1-team wordt samengesteld. Het hoofdkwartier zou in Groot-BrittanniŽ komen en de financiŽn uit China. Binnen het management van de Formule 1 is echter nog niets bekend.

Great wall of China


Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zouden headhunters al engineers bij diverse teams hebben benaderd om zich bij het nieuwe team te voegen. Red Bull Racing teambaas, Christian Horner zei dat er ook al in zijn team medewerkers waren benaderd. "Een aantal van onze medewerkers is gevraagd of ze interesse zouden hebben om voor een nieuw team te komen werken." Horner vraagt zich af dat als het gerucht waarheid is of het team dan wel op tijd klaar is: "Als ze volgend jaar al willen toetreden, zijn ze nu eigenlijk al te laat."

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe renstal. Het hoofdkwartier zou worden gevestigd in Oxfordshire, waar ook teams als Mercedes, Renault, Force India, Haas F1, Williams en Red Bull Racing zijn gehuisvest. Chinese investeerders nemen de financiering voor hun rekening. Teamleden van het vroegere Manor Racing zouden zich al bij het project gevoegd hebben.

Volgens de F1 is er nog geen officiŽle aanvraag voor een licentie. Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1: "In de afgelopen maanden hebben ongeveer tien partijen bij ons gevraagd naar de voorwaarden voor een licentie. Ze wilden alleen allemaal weten hoe wij van plan zijn om de inkomsten eerlijker te verdelen. We hebben geantwoord dat we gebonden zijn aan de bestaande contracten tot en met 2020."

Top 10 Gasbarbeques. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS