Formule 1

Het is weer hetzelfde liedje met Ferrari, de Scuderia dreigt met exit: "Ferrari speelt geen spelletjes"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2017 08:36

Het is het bekende spelletje van Ferrari, als het Formule 1-team iets niet aan staat, dreigen zich terug te trekken uit de Formule 1. President Sergio Macrhionne is niet onder de indruk van de plannen voor de motoren voor 2021 en de Scuderia kan zomaar de hoogste klasse van de autosport verlaten als de plannen niet bij het merk passen.

Scuderia Ferrari

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers ging de Italiaan in op de motorenplannen die eerder in de week door de FIA en Liberty Media gepresenteerd werden. Marchionne ging niet op de details in, maar zei wel dat de Formule 1 een kant op gaat die niet in het belang van Ferrari is. Daarmee kan het merk zomaar uit de sport vertrekken.

“Het is een deel van onze DNA sinds de dag dat we geboren zijn”, verklaarde de Ferrari-president tijdens de presentatie. “Maar als we de zandbak gaan veranderen tot een punt dat het een onherkenbare zandbak wordt, dan wil ik er niet meer in spelen.”

Wanneer hem wordt gevraagd hoe hij zich zou voelen als Ferrari uit de Formule 1 vertrekt, reageert de Italiaan met een stevig antwoord. “Als het verlies van heel veel geld, omdat ik werk aan een alternatieve strategie. Een meer rationele, ook.”

De Italiaan benadrukt dat hij de stap om kosten te besparen steunt, door een simpelere en goedkopere motor te bouwen. Daarentegen roept de manier van de strategische ontwikkeling vragen op bij Ferrari. “Liberty heeft een paar goede intentie in dit alles zitten, een daarvan is het beperken van de kosten van de uitvoering van het team, waarvan ik denk dat dat goed is”, reageerde Marchionne. “Ik denk dat je absoluut duidelijk moet zijn, tenzij we bepaalde omstandigheden tegenkomen, dat het resultaat bijdraagt aan het versterken van het merk in de markt en de versterking van de unieke positie van Ferrari. Ferrari speelt geen spelletjes.”

Toch zegt de Ferrari-president dat hij open blijft staan voor meer informatie, wanneer de F1 Strategie Groep bijeengekomen is om de aankondiging van de regels verder te bespreken. “We stappen volgende week dinsdag in deze bijeenkomst met de beste intenties. We zullen zien waar het ons brengt”, aldus Marchionne. “Ik ben bij deze bijeenkomsten over de strategie aanwezig, omdat het veel betekent voor onze business. De financiële implicatie van de verkeerde keuze voor het moment en in de toekomst zijn behoorlijk significant voor Ferrari.”



Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in? Profiteer nu van Ziggo Zakelijk Power Promise + 3 maanden 50% korting. Of zoek een pakket op maat met Ziggo Zakelijk Zelf Samenstellen ZZP. Kijk HIER voor vrijblijvend info en advies over Ziggo Zakelijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS