Formule 1

Het grote mysterie rond social media Lewis Hamilton: BBC onderzocht de reden van verdwenen posts

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 19:37 • Print artikel

Het is een groot mysterie voor zijn fans, Lewis Hamilton heeft zijn Twitter- en Instragram-account geleegd. De accounts bestaan nog, maar zijn helemaal leeg. 11 miljoen mensen vragen zich af wat er aan de hand is. De Facebook-pagina van de Formule 1-coureur is echter onaangeraakt gebleven.

Lewis Hamilton

In de kerstperiode belandde de Mercedes-coureur nog in een controverse toen hij een op kerstdag een video op Instagram plaatste. In die video was zijn neefje in een roze jurk te zien en Hamilton zette daaronder: “Jongens dragen geen roze jurk”. Toen er over gemopperd werd, bood de viervoudig wereldkampioen snel zijn excuses aan. Nu zijn echter alle berichten verdwenen.

De BBC onderzocht de reden van het verdwijnen van alle posts. De TV-zender vond slechts een beperkt aantal antwoorden, maar denkt dat het een advies van Hamiltons consultants is. Zij hebben mogelijk geadviseerd om alles te verwijderen en in 2018 met een frisse start aan te vangen. De BBC denkt dat het meer is dan een ‘pauze’ nemen en dat denken zijn fans inmiddels ook. De coureur heeft 5,26 miljoen volgers op Twitters en zelfs 5,7 miljoen op Instagram.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS