Formule 1

Het einde is in zicht voor de Lausitzring! Nieuwe bestemming: circuit wordt testfaciliteit van Dekra

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2017 16:52 • Print artikel

De Lausitzring wordt na het autosportseizoen 2017 gesloten. De Lausitzring ook wel bekend als de Eurospeedway Lausitz bevindt zich in Klettwitz in de Duitse deelstaat Brandenburg. Het circuit faciliteert jaarlijks races van series als: DTM, ADAC GT Masters, IDM en Superbikes. In 2005 was de A1 Grand Prix met onder andere Team Nederland en Jos Verstappen er te gast. Het circuit, krijgt vanaf het volgend jaar een nieuwe bestemming. De baan is gekocht door Dekra en zij willen de ring gaan gebruiken als testbaan voor de innovatie van straatauto’s, zo maakte de Duitse organisatie tijdens een persconferentie bekend.

Lausitzring


Dekra had al een testfaciliteit op het circuit en gaat het nu dus ombouwen naar een testfaciliteit. Daarmee is de de World Superbike Championship het laatste grote evenement op het circuit.

De Lausitzring werd in 2000 geopend en onder andere in 2001 en 2003 gebruikt door de ChampCar. In haar beginjaren werd het circuit opgeschrikt door een aantal zware crashes. Zo verloor voormalig F1-coureur Alex Zanardi daar zijn benen tijdens de ChampCar-race in 2001. Eerder dat jaar verloor Michele Alboreto op de ring zijn leven tijdens een crash met een Audi Le Mans-bolide.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS