Formule 1

Het dilemma van Honda; Formule 1 of de finale van Super Formula: "Hij moet niet, hij mag"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 oktober 2017 08:28 • Print artikel

SUZUKA - Honda Motorsport-baas Masashi Yamamoto ziet Pierre Gasly graag deelnemen aan de finale van het Japanse Super Formula-kampioenschap, maar denkt dat Gasly met Scuderia Toro Rosso doorgaat in de F1. Het vertrek van Carlos Sainz naar Renault voor de Amerikaanse Grand Prix zou betekenen dat Gasly plaatneemt naast Daniil Kvyat in Austin, nu de Rus terugkeert bij het team uit Faenza.

Formule 1 2017 Piere Gassly


Volgens berichten eerder deze week uit Suzuka was het de prioriteit van Honda om de Fransman in de Super Formula-klasse te houden. De finale vindt in hetzelfde weekeinde plaats als de F1-Grand Prix in Austin, Texas. Nu heeft Yamamoto te kennen gegeven dat de fabrikant prefereert dat Gasly, van wie verwacht wordt dat hij in 2018 voor Toro Rosso deel uitmaakt van de F1 line-up van STR, dit seizoen afmaakt in de Formule 1.

"Wij denken dat Gasly in Austin bij Toro Rosso zou moeten racen", zei Yamamoto tegen Autosport. "Maar als er iemand anders is die voor hem kan rijden in Austin, zijn we blij om hem in de Super Formula te hebben. We pushen hem niet om in de Super Formula te uit te komen. Natuurlijk is het belangrijk voor Honda om de Super Formula-titel te winnen, maar wij denken dat het prioriteit is hem in de F1 te houden."

Bij Red Bull Racing denkt Helmut Marko er net zo over. Gasly finishte zondag op P13 nadat hij door een blokkerend wiel vroeg de pits in was geweest. Hierdoor verloor hij kostbare tijd. Zijn teamgenoot Carlos Sainz was na één ronde al vroegtijdig uitgeschakeld.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS