Formule 1

Het beste rijdersduo in de F1; Max Verstappen en Daniel Ricciardo moeten het momentum van vooruitgang voortzetten...

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2017 08:13 • Print artikel

Het duo van Red Bull is door teamchef Christian Horner bestempeld als het beste rijdersduo in de F1 sport. Maar ze zagen hun hoop op een F1-titeluitdaging in 2017, in de wielen gereden door een trage start en een reeks autoproblemen. Ricciardo en Verstappen eindigden uiteindelijk op de vijfde en zesde plaats in het rijderskampioenschap.

null

En de Aussie-racer heeft zich nu uitgelaten over de teleurstelling van hem en zijn teamgenoot, over hun onvermogen om te concurreren met Mercedes. "Helaas is Mercedes de afgelopen vier jaar erg sterk geweest," zei Ricciardo. "Ze zijn het te kloppen team. We dachten dat dit jaar een kans voor ons zou zijn om ze echt uit te dagen. We daagden hen enkele races uit, maar het was niet niet genoeg om voor de titel te vechten."

"Uiteindelijk eindigden ik en Max als vijfde en zesde in het kampioenschap, dus we kwamen niet in de buurt van wat we wilden. Wat we volgend jaar moeten doen om een kans te maken, is dat we het seizoen sterker moeten beginnen. Dat is waar we dit jaar veel van onze kansen verloren hebben. Aan het begin van het seizoen waren we te ver achter bij Mercedes en Ferrari. We hebben veel vooruitgang geboekt, wat echt goed was, dus we moeten dat momentum voortzetten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS