Formule 1

'Herstart' voor Red Bull na de zomervakantie: "Meest prettige is hoe de auto is ontwikkeld, speciaal..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 19:15 • Print artikel

Red Bull Racing teambaas Christian Horner wil de tweede helft van het Formule 1 seizoen aanpakken als een "herstart", na een eerste helft die niet altijd vlekkeloos verliep. Het team uit Milton Keynes begon aan het nieuwe seizoen met het vertrouwen dat de vernieuwde regels de mogelijkheid zouden geven om de competitie aan te gaan in de strijd om de hoogste eer. Van meet af aan was duidelijk dat de rivalen Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari de boel beter op orde hadden.

Formukle 1 2017 Max Verstappend


Red Bull komt nu bovendrijven als het derde team achter het duo, maar comfortabel voor het middenveld. Het team heeft één overwinning behaald tijdens een dramatische race in Azerbeidzjan. Daniel Ricciardo was de winnaar van deze Grand Prix. Horner gelooft nu dat Red Bull de resterende negen races kan benaderen met een frisse blik. Na de meest recente races is er goede vooruitgang geboekt met de aangebrachte updates aan de RB13.

"Ik denk dat we niet daar zitten waar we willen zijn", zei Horner op de Red Bull Racing website. "We werken hard om vooraan te staan. Ik denk dat we de tweede helft van het seizoen gaan benaderen als een herstart en zullen zien wat we kunnen bereiken in de volgende negen Grands Prix. Het is ons gelukt om sinds het begin van het Europese seizoen een momentum te krijgen. Dus we gaan de zomervakantie in met zes podiums, inclusief een Grand Prix overwinning en een derde plaats in het kampioenschap. Dat is waar we staan. Het meest prettige is hoe de auto is ontwikkeld, speciaal toentertijd in Spanje, en in de meer recente races waar we van start zijn gegaan. We zijn zeker competitief".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS