Formule 1

Helmut Marko verdedigt Max Verstappen tegen critici: "Max doet niet ineens zijn richtingaanwijzers aan"

Uitgegeven door Alfred Bakker • 13 oktober 2016 05:31

Formule 1 en tiener sensatie Max Verstappen krijgt dit seizoen regelmatig de beschuldiging voor zijn kiezen dat hij een agressieve rijstijl zou hebben. Tijdens de eindfase van de GP-race op Suzuka probeerde Lewis Hamilton een tot mislukken gedoemde inhaalpoging op Verstappen in de chicane. De Red Bull rijder verdedigde zijn tweede plek al rondenlang met hand en tand tegen de snellere Mercedes. Hamilton die alles geprobeerd had om Verstappen voorbij te komen liet zich verleiden om aan de buitenkant in de eerste bocht van de chicane een poging te wagen, toen Max de deur sloot aan de binnenkant.



Eenmaal op het vuil buiten de lijn wist Lewis zijn Mercedes niet meer de bocht in te sturen en koos hij ervoor om de escape te nemen en daarmee was zijn poging om Verstappen voorbij te komen beëindigd. Hamilton meldde over de radio aan zijn team dat de 19-jarige Nederlander een illegale beweging in de rem-zone zou hebben gemaakt. Drie van de vier stewards besloten echter dat er geen overtreding was gemaakt door Verstappen. Dit zou zeer tegen de zin van steward Gary Connelly zijn, die na de race op eigen houtje naar de Mercedes hospitality unit toog. Niki Lauda en Toto Wolff waren reeds vertrokken maar de aanwezige technisch directeur Paddy Lowe, besloot na aandringen van de gefrustreerde steward in te stemmen met het indienen van een protest. Een uur na het indienen van het protest werd dit door Toto Wolff ingetrokken.



Dr. Helmut Marko zei volgens het citaat uit de Oostenrijkse krant: "Wie er met zijn Mercedes-krachtbron en DRS niet langs weet te komen kan zich beter rustig houden. Verstappen is met zijn 19 jaar al zo gelijkwaardig als een drievoudig wereldkampioen en dan ook nog op banden die vijf ronden ouder waren dan zijn achtervolger."

Verstappen was het roerend eens met zijn Red Bull-baas, benadrukkend dat hoewel Hamilton aan het knokken is om de Wereldtitel: "Ik ga niet zomaar de deur openzetten en hem vertellen om er maar voorbij te gaan. Natuurlijk zag ik hem bewegen, dus gooide ik de deur dicht. Ik denk dat hij ver genoeg achter mij zat om te zien wat ik deed"

Ook zei Marko tegen de Zwitserse krant Blick:"Met twee ronden te gaan gaat Max niet ineens zijn richtingaanwijzers gebruiken."

Alhoewel de FIA geen straf aan Verstappen uitdeelde, heeft Charlie Whiting de 19-jarige na de wedstrijd bij hem ontboden voor een een 'privé-gesprek'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS