Formule 1

Helmut Marko kan verblijf Red Bull niet garanderen na 2021: "We hebben geen toverstafje nodig"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 april 2017 13:10 • Print artikel

Voor het Red Bull Racing van Max Verstappen en Daniel Ricciardo staat er veel op stapel. In Spanje een update van het chassis en in Canada de krachtbron. Goed nieuws voor Max Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Met deze aanpassingen hoopt het team uit Milton Keynes een opmars te maken en het gat te verkleinen naar Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari.

Formule 1 2017 Helmu Marko


Op de vraag, tijdens een interview met Formula1.com, of de rivalen Mercedes en Ferrari dan al niet een te grote voorsprong hebben antwoordde Red Bull Racing adviseur Helmut Marko met een lach: "Wie zegt dat? We hebben gevochten voor het kampioenschap met Sebastian Vettel tegen Fernando Alonso in 2012. We lagen toen 42 punten achter na de zomerstop, en wonnen. Wij zijn de winnaars van het inhalen!

Red Bull is een klantenteam van Renault, waardoor het team afhankelijk is van de fabrikant. het team heeft dit de afgelopen vier jaar op de harde manier geleerd. Heeft Red Bull nog ambities om die situatie te veranderen? "Natuurlijk", antwoordde Marko. "Dit moet gebeuren op zijn laatst in 2021. Dan moet er een onafhankelijke krachtbron leverancier zijn in de F1, dat is hoognodig. De motor moet simpel zijn, luid en de kosten onder de 10 miljoen. We praten over een motor die minder geavanceerd is dan wat we nu hebben, een simpele motor. Er zijn genoeg bedrijven die dat kunnen leveren. We verwachten van de nieuwe eigenaren samen met de FIA dat ze een oplossing vinden tegen het einde van het seizoen. Als dat niet gebeurd is ons verblijf in de F1 niet gegarandeerd."

Als Marko een toverstokje had om iets te veranderen aan de auto, wat zou hij dan veranderen? "Ik heb geen toverstafje nodig. We gaan door op onze eigen manier door continu het gat te verkleinen, dan heb je geen toverstafje of sprookjes gereedschap nodig."

Formule 1 met Max Verstappen Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS