Formule 1

Helmut Marko: “Denk dat het beter voor Carlos Sainz is, als hij uit de 'beschermingszone' bij zijn vader vandaan komt”

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2017 10:06 • Print artikel

Carlos Sainz wordt door diverse insiders in de paddock gezien als een coureur die klaar is voor het grote werk bij een topteam in de Formule 1. Waar Max Verstappen de stap maakte naar de hoofdmacht van Red Bull, moet de Spanjaard het nog steeds met zijn plekje bij Toro Rosso doen. Volgens Helmut Marko is er nog steeds ruimte voor de coureur om zich verder te ontwikkelen.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


“Hij is van Carlos Sainz Jr. naar Carlos Sainz de Formule 1-coureur gegaan”, vertelde de Red Bull-consultant aan El Confidencial. “Maar ik denk dat hij zich beter ontwikkelt als hij uit de ‘beschermingszone van Madrid’ bij zijn vader vandaan komt. Hij is nog steeds een kleine jongen in de groei. Hij is snel, erg snel, maar hij moet constant zijn. Hij maakte een stomme fout in Bahrein, maar hij is jong. Hij kan leren en hij moet geduldig zijn.”

Ondanks dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo een doorlopend contract hebben, gaat het gerucht dat een van de twee coureurs zou kunnen vetrekken. Wanneer er aan Marko wordt gevraagd of Sainz eventueel mag vertrekken, geeft hij enige ruimte.

“Traditioneel praten we voor de zomer niet over coureurs. Het is nog te vroeg”, aldus de Oostenrijker. “Als het een veel beter team dan Toro Rosso is, dan gaan we praten. Maar Ferrari vroeg niet om Carlos. Dat was de droom van Carlos senior. Tot nu toe heeft niemand ons gebeld. Hij moet zich concentreren op het afleveren van het best mogelijke werk en dan ontwikkelt hij zich automatisch. Aan de andere kant, we hebben een reservecoureur nodig en Carlos is onze eerste optie.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS