Formule 1

Heineken wil een Grand Prix in Vietnam houden: "Waarom geen race in Ho Chi Minh City"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 september 2016 05:24

Heineken wil graag dat de Formule 1 meer races gaat introduceren in de Azië-Pacific-regio. Dat heeft de wereldwijde merkdirecteur van het Nederlandse biermerk, Gianluca di Tondo, bekend gemaakt. Volgens Gianluca di Tondo zijn de belangrijkste markten die men wil bereiken met de Formule 1 de Verenigde Staten van Amerika en de Azië-Pacific-regio. Op de Europese markt heeft Heineken inmiddels een gezonde basis. Wanneer de manager wordt gevraagd waar hij graag een F1-race op de kalender ziet, reageert hij tegen de officiële website van de Formule 1: “Dat is makkelijk. Het is opnieuw Azië: Vietnam. We zijn erg aanwezig in Vietnam door een lokale partner en ze waren te gast in Monza en ze waren er helemaal weg van. Dus waarom geen race houden in Ho Chi Minh City.”


In de buurt van de stad ligt sinds begin 2016 een circuit, maar het voldoet niet aan de eisen van de FIA voor wat betreft een top grade circuit. In 2010 werd er een internationaal circuit voorgesteld in de buurt van Ho Chi Minh City, maar de plannen kwamen nooit echt van de grond. Dit heeft deels te maken met de regels die tegen het wedden op sporten zijn, wat een lastige horde is om te nemen.

Heineken is daarnaast nieuwsgierig wat Liberty Media de Formule 1 gaat bieden en wil graag begrijpen hoe de Amerikanen de sport op een hoger niveau te gaan brengen. “We willen begrijpen hoe de zaken gaan bewegen en we hebben op het moment gesprekken met Bernie om te zien hoe de situatie gaat wijzigen als er een wijziging van eigenaarschap is", verklaarde Ginaluca di Tondo. "Het feit dat een mediabedrijf zich voegt bij de Formule 1, is goed nieuws. Niet te vergeten, we praten over showbusiness. De entertainment business op zijn best. Iemand die kennis heeft van de entertainment business gaat er verwelkomd worden, omdat er waarschijnlijk weggegaan wordt van de corporate setup of de private opzet om meer publiek dat er is te omarmen. En misschien kan het ook de Amerikaanse markt openen, gaan naar plekken als Las Vegas. Dat zou fantastisch zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS