Formule 1

Heeft Sainz-kamp hun hand overspeelt met bericht over vertrek Verstappen naar Ferrari?

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juli 2017 18:09 • Print artikel

SILVERSTONE - Volgens de Duitse media zit Carlos Sainz vanaf de Grand Prix van Hongarije in de Renault. Auto Bild meldt dat de Spanjaard in onmin is geraakt met Red Bull na recente uitlatingen in de pers. De achtergrond hiervan zou zijn dat de familie van Sainz in de Spaanse media de suggestie heeft gewekt dat Max Verstappen in de belangstelling van Ferrari staat.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Groot-Brittannië


Het doel zou zijn dat de Limburger Red Bull gaat verlaten om zich bij de Scuderia te voegen. Het is een stap die Sainz het stoeltje bij het topteam van de energiedrankenfabrikant zou moeten opleveren. Vanuit het kamp van Verstappen is een dergelijke overstap steeds ontkend. Daar wordt aangegeven dat zij juist toegewijd blijven aan Red Bull. De Nederlander heeft immers tot eind 2018 een contract. Mocht Sainz of zijn achterban inderdaad dit ‘valse bericht’ de wereld in geholpen hebben, dan hebben ze daar zeker de woede van Dr. Helmut Marko, Red Bull-consultant, mee op de hals gehaald. De Oostenrijk heeft het Spaanse kamp al aangegeven dat het vertrouwen gebroken is.

“Als een coureur niet wil blijven, als de liefde gedoofd is, kun je hem niet dwingen te blijven, je moet hem dan laten gaan”, zei Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz nog in Oostenrijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS