Formule 1

Hartley gebruikt kwalificatie voor het oefenen van zijn start, na matige starts in Austin en Mexico

Uitgegeven door Marten Veenstra • 12 november 2017 10:50 • Print artikel

In zijn eerste twee races in de F1 had Brendon Hartley moeite met zijn starts. In de Verenigde Staten en in Mexico verloor hij bij de start plaatsen. In Brazilië hoopt Hartley beter weg te kunnen komen. Het tweede deel van de kwalificatie waarin hij geen tijd neerzette om banden te sparen, gebruikte hij daarom voor een aantal proefstarts.

brendon hartley on Toro Rosso

“Geen slechte dag, ik ben behoorlijk tevreden dat ik door naar Q2 kon vandaag. We zijn in Q2 niet naar buiten gegaan om een tijd neer te zetten om de banden te sparen, zodat we alle opties beschikbaar hebben voor de race morgen. We hebben de sessie kunnen gebruiken voor een aantal oefen starts, dit had ik nodig aangezien mijn eerste twee F1 starts niet echt de beste waren… Hopelijk betaalt zich dit morgen uit”, verklaarde de Kiwi gisteren na afloop van de kwalificatiesessie.

De race zal Hartley vanaf de achttiende positie beginnen, vanwege een penalty voor het wisselen van zijn motor verliest hij zijn vijftiende plaats uit de kwalificatie. Hartley hoopt vandaag punten te kunnen halen, maar beseft ook dat dit moeilijk zal worden: “Het gaat moeilijk worden om in de punten eindigen, maar we gaan zeker ons best doen om het te proberen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS