Formule 1

Hamilton wil duidelijkheid over gele vlaggen: "Omdat het niet om onze veiligheid gaat, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juli 2016 17:58

Lewis Hamilton, winnaar van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije, wil duidelijkheid over de gele vlaggen. Nico Rosberg haalde ondanks dat er een gele-vlag-situatie was tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije toch de pole position binnen. Na de kwalificatie trokken diverse partijen de poletijd van Rosberg in twijfel en de kans was er dat de tijd van de Mercedes-coureur werd afgenomen. De FIA-stewards in de Formule 1 besloten anders en de Duitser mocht zijn tijd behouden. Het zat Hamilton niet lekker want na de race liepen de irritaties weer op tussen de Brit en diens teamgenoot Rosberg.


De stewards zeiden over de gele vlag situatie dat Nico Rosberg ‘de snelheid significant terugbracht’. Volgens Lewis Hamilton moet het verduidelijkt worden wat wel en niet acceptabel is in zulke condities. De Britse coureur zegt hierover tegen F1i: “Nou ja, wanneer het een gele vlag is, wordt gezegd dat je moet voorbereiden om af te remmen of je moet vertragen en verliest wat tijd. Wanneer het dubbel geel is, moet je voorbereid zijn dat er een auto of een steward op de baan bevindt, omdat je niet weet wat er achter de bocht ligt, dus moet je er op voorbereidt zijn om te stoppen. Dat is wat er gezegd wordt.”

“De verduidelijking is nodig”, benadrukt Hamilton. “Nico verloor slechts een tiende in die bocht, dus als dat echt is, wat wordt toegestaan in de toekomst of zelfs als je lift. Indien dat wordt toegestaan onder dubbel geel... Ik dacht dat dit het geval was bij enkel geel, maar misschien bij dubbel, dacht ik dat je meer voorzichtigheid in acht moest nemen. Als het slechts een tiende is die je kunt verliezen, is dat anders voor ons coureurs en kunnen we het anders benaderen. Ik weet niet of dat de veiligste aanpak is.”

“We hebben zulke incidenten in het verleden gezien. Ik kan me Maldonado herinneren die bijna een keer een marshal raakte in Monaco, omdat hij niet genoeg snelheid had teruggenomen, terwijl er een marshal op de baan werkte. Het is echt belangrijk om duidelijkheid te krijgen, omdat het niet om onze veiligheid gaat, maar om de veiligheid van een auto, coureur of marshal op de baan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS