Formule 1

Hamilton moet aangepakt worden: "Geef hem een optie: onze manier, of je kunt vertrekken"

Uitgegeven door Daan Daniels • 30 november 2016 10:48

Sir Jackie Stewart wil dat Lewis Hamilton aangesproken wordt op zijn gedrag door de Mercedes-leiding. Hamilton negeerde de teaminstructies tijdens de Formule-1 race in Abu Dhabi, afgelopen zondag. Sir Jackie Stewart vindt dat Hamilton een straf verdient. Stewart, de enige andere Britse drievoudig wereldkampioen naast Hamilton, bekritiseert de tactiek van Hamilton tijdens de laatste race, waar Nico Rosberg de wereldtitel won.



De Brit moest de race winnen om de beste kans te hebben om zijn vierde wereldtitel binnen te halen. Zijn ploeggenoot Rosberg moest dan vierde of lager eindigen. Hamilton had in Abu Dhabi het hele weekend de hoogste snelheid, maar gebruikte deze niet in zijn voordeel tijdens de race. In plaats daarvan besloot Hamilton om snelheid te minderen om zijn ploeggenoot op te houden, die op de tweede plek reed en in gevecht was met de achtervolgende auto’s.

Rosberg zag Max Verstappen en Sebastian Vettel dichterbij komen en met Hamilton die de snelheid laag hield, zaten zij binnen twee seconden van de Duitser. Het Mercedes-team was er op gebrand om de race te winnen en de leiding was duidelijk niet blij met de tactiek van Hamilton. Executive-director Paddy Lowe kwam op de boordradio om te zeggen dat Hamilton de snelheid weer moest oppikken. Die weigerde, zodat Rosberg een aantal zeer spannende laatste rondes beleefde. Uiteindelijk kostte het hem niet de titel.

De baas van het in het Engelse Brackley gevestigde team, Toto Wolff, gaf na de race toe dat ze aan het nadenken zijn over een volgende stap met betrekking tot een straf voor Hamilton. Wolff maakte duidelijk dat anarchie niet werkt binnen elk team of bedrijf.

“Ik denk dat hij (Hamilton, red.) een kleine ballerina kan zijn. Wolff en Niki Lauda zijn geen domme mensen net zomin als de Mercedes-voorzitter die vaak naar de Grand Prixs komt”, zei Stewart tegen de nieuwssite news.com.au. “Je kunt niet een grote multinational bedreigen door een man die het gewoon niet op de goede manier doet. Geef hem een optie: Of doe het volgens onze manier, of je kunt vertrekken. Het spijt me maar wanneer je tussen de 33 en 50 miljoen Euro per jaar betaald krijgt en er word je verteld om iets te doen, dan moet je dat gewoon doen. Ik geef er niets om wie je bent.”

“Het is niet de eerste keer dat hij instructies negeert, en als hij daarmee doorgaat hebben zij de keus om hem te laten vallen. Hij rijdt maar 21 races per jaar. Dat is niets. Wij werkten keihard om een fatsoenlijk salaris binnen te halen en zij testen niet eens zoveel tegenwoordig”, legde de voormalige Formule 1-wereldkampioen uit.

Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS