Formule 1

Haas F1 versterkt de gelederen - Guenther Steiner: "We houden hem nauwlettend in het oog"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 mei 2017 12:11

Bij het Haas F1 team is de bevestiging gekomen dat de Amerikanen, naast Santino Ferrucci, het Indiase talent Arjun Maini aan boord gehaald hebben als ontwikkelingscoureur. Dat maakte de renstal bekend, in aanloop naar de Grote Prijs van Barcelona dit weekend.

Formule 1 2017 Arjun Maini

©

De 19-jarige Maini rijdt momenteel uit in de GP3 Series voor Jenzer Motorsport. Samen met de 18-jarige Amerikaan Santino Ferrucci gaat hij werken aan de ontwikkeling van de Haas F1-bolide. "Het is een eer om deel uit te maken van het Haas F1 Team’s driver development program", zei Maini. "In al mijn racen tot vandaag aan toe heeft de focus gelegen om een Formule 1-coureur te worden. Deze kans is een grote stap dichter bij dat doel. Ik ben gretig om te leren, begrijpen en te ervaren hoe een F1-team werkt. Alles wat ik leer kan ik meteen weer gebruiken in de GP3 ter voorbereiding op het ultieme doel, de Formule 1".

Haas F1 teambaas Guenther Steiner is onder de indruk van de jongeman uit India. "Arjun toonde zijn kunnen in de karting en maakte al snel de overstap naar de verschillende Formula Series en nu de GP3. We gaan zijn vooruitgang dit jaar nauwlettend in het oog houden", aldus Steiner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS