Formule 1

Haas F1 Team kondigt Esteban Gutiérez aan: "Hij is jong en hongerig"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2015 08:48

Tijdens een persconferentie in het Soumaya Museum heeft het Haas F1 Team haar tweede coureur aangekondigd voor het F1-seizoen van 2016. Het was inmiddels een publiek geheim, maar in Mexico Stad werd Esteban Gutiérrez naast Romain Grosjean, aangekondigd door Gene Haas. De 24-jarige coureur is op dit moment derde coureur bij Ferrari, de technisch partner van het Haas F1 Team.



De Mexicaan voegde zich in 2015 bij Ferrari, nadat hij van 2013 tot en met 2014 voor Sauber uit kwam. “Ik leerde Esteban kennen door onze relatie met Ferrari en na het zien van het success wat hij had, verdiende hij die rol daar. Het is duidelijk dat hij een uitstekende keuze is voor ons raceteam”, aldus Haas. “Hij is jong en hongerig. Zijn twee jaar racen in een volledige F1-kalender heeft hem goede ervaring gegeven en hij heeft dit seizoen bij Ferrari gezeten als derde coureur, wat hem toestond om uit eerste hand te zien hoe de werkwijze van Ferrari is, één van de grote krachten in de Formule 1.”

“We zijn blij om Esteban als een onderdeel van ons raceteam te hebben. Met hem en Romain hebben we een sterke rijders line-up, die ons helpt onze auto te ontwikkelen en uiteindelijk enige punten te scoren in ons eerste seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS