Formule 1

Grote verandering en totaal ander ontwerp auto Toro Rosso door Honda-deal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2017 11:34

SINGAPORE - Toro Rosso gaat het ontwerp van zijn auto voor 2018 drastisch veranderen. Dit is noodzakelijk geworden door de overeenkomst met Honda als motorleverancier. Technisch directeur James Key van Toro Rosso zegt dat het chassis en de versnellingsbakontwerpen al zijn herzien met het oog op het rijden met de Honda-motor.

James Key Toro Rosso


Eén van de grote mislukkingen van het McLaren-Honda-partnerschap was een herontwerp van de krachtbron van de Japanse fabrikant, dat niet was opgenomen in het chassisontwerp van de McLaren MCL32. Daardoor brak de olietank herhaaldelijk op de openingsdag van de tests voor het nieuwe seizoen op het Circuit de Catalunya, afgelopen maart.

Key is erop gebrand gelijksoortige problemen te vermijden door de ontwerpelementen soepel in elkaar te laten grijpen en om de motorprestaties te maximaliseren. "We hebben een aantal uitdagingen gezien de tijd van het jaar waarin we met het ontwerp moeten beginnen, maar Toro Rosso heeft vaker onder tijdsdruk moeten werken en laten zien dat het de flexibiliteit heeft om er mee om te gaan. We zullen hard werken om niet alleen de PU-installatie te herontwerpen, maar ook om ervoor te zorgen dat dit voor 2018 - ons huidige doel - een minimale of geen invloed heeft op de lopende ontwikkelingswerkzaamheden."

"Het ontwerp van de auto zal veranderen in overeenstemming met de PU-vereisten en onze chassis- en versnellingsbakontwerpen worden momenteel herzien om dienovereenkomstig te worden aangepast."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS